lauantai 29. kesäkuuta 2013

Askarteluterapiassa aikaan saatua vol 1.

Pääsin ilokseni käymään hyvän ystävän kyydissä "askarteluterapiassa" Heinikassa.
Siellä sitä sitten saatiin testiin kauan odottamani Sizzixin stanssi.
Ensin en oikein ollut taas kartalla omien tekemisteni suhteen, mutta sitten muistin, että hyvä ystävä täyttää pyöreitä vuosia Juhannuksen jälkeen.
Siitä sitten alkoi se tuttu ajatusten pyörittely: mitä teen tai millaisen kortin teen?
Tavallinen vai erilainen kortti? Värimaailma? Koristeet?
Liekö sitten ollut inspiroivalla ympäristöllä ja seuralla vaikutusta, kun varsin nopeasti oivalsin että testaan edellä mainittua uutta stanssia.
Mutta se värimaailma!
Hieman aikaa mietittyäni ja Heinikan valikoimaa katsastaessani, päädyin tähän niin ihanaan Maja Designin uuden sarjan Vintage Spring Basics paperiin.


Nyt on sitten juhlat juhlittu ja kortinkin voi julkaista :)

Tässä kortti on tekemäni rasian sisällä taiteltuna.

Kortti avattuna



Yksityiskohta yläreunasta


Yksityiskohta alareunasta:


Rasian kansi



Yksityiskohta rasian kannesta

Kannen koristeina minulle niin tuttuja ruusuja, pitsiä,helmiä,ja metallikoriste "Made with love".


Tätä onnittelukorttia oli taas ilo tehdä - sen jälkeen kun oli sen idean keksinyt. Ja mikäpäs oli tehdessä kaiman  ja Heinin hyvässä seurassa :)

Ihanaa kesää Vihreästä talosta kaikille täällä kävijöille!

- Ritva Vihreästä talosta


torstai 13. kesäkuuta 2013

Jotain muuta

Tämä alkukesä on ollut kerta kaikkiaan ihanaa  aikaa; on ollut lämpöä ja aurinkoisia päiviä yllin kyllin.
Lämpö on saanut sitten aikaan ilmiön, että kaikki kasvit niin luonnossa kuin puutarhassakin näyttävät kukkivan ja kukoistavan lähes yhtäaikaa.Tosin nyt on palattu siihen normaalin Suomen kesään - ainakin lämpötilojen suhteen, mutta mitäs sitten ?! Alkukesä oli ihan huikean ihana!

Valokuvauksesta kiinnostuneelle ja innostuneelle tämä aika on ollut myös loistavaa aikaa: lähes päivittäin muuttuva kukkapenkki ja luonnon maisemat ovat loputon kuvausaiheiden aarreaitta.

Kaiken kiireen keskellä on itsekin taas pitänyt tarttua keväällä saamaani kameraan ja antaa kameran niin sanotusti laulaa :)

Tässä tätä alkukesän kauneutta ja väri-iloa, josta itse nautin ihan suunnattomasti.







Kuvat olen ottanut niin kotona kuin lapsuusmaisemissani  - luonnossa ja puutarhassa.

Mukavaa päivän jatkoa sinulle, blogissani vierailija!

- Ritva Vihreästä talosta

tiistai 11. kesäkuuta 2013

Kummitytölle

Tässä päivän toisessa postauksessa esittelen vielä jo ennen lakkiaisia tekemäni kortin rakkaalle kummitytöllemme. Tämäkin kortti syntyi tutun kaavan kautta; pyörittelen materiaaleja joita olen etukäteen ajatellut käyttäväni. Ensin tekemisestä ei tule yhtään mitään; mutta sitten yks kaks palaset loksahtelevat mielessäni kohdilleen. Ja kortti näkee päivän valon. Joskus lopputulos miellyttää enemmän, joskus vähemmän... tähän korttiin olin rajallisesta käytettävissä olleesta ajasta johtuen varsin tyytyväinen.

Koristeissa jälleen Heidin Korttipajan  testattavana ollut kartonkileike (Onnea) joka sai tällä kertaa värityksensä Krylon kultauskynällä. Lisäksi sitten paperiruusuja ja muita kukkasia, helminauhaa,timanttikiekuraa, valmiita kartonkiperhosia (ei itse tehtyjä tällä kertaa) ja kimallekartongista (Heinikasta) stanssatut numerot. Koristenauha  ja stanssattu vihreä oksa löytyivät vanhoista varastoista,kuten kuviopaperikin ( Tiimarin ?)

Yksityiskohta koristeista

Leimakuva väritetty Distress Inkin musteilla (värittäminen kaipaa vielä kovasti harjoittelua) ja käytin myös  hieman kimalleliimaa.



Ihanaa kesän jatkoa sinulle joka piipahdit blogiini!


-Ritva Vihreästä talosta



Kortti ylioppilaalle

Juhlien laittaminen ja niistä toipuminen on vienyt aikaa niin ettei ole ehtinyt paljon päivittelemään tänne tekemisiään.

Tässä nyt  kuitenkin kuvallista materiaalia kortista, jonka tein omalle tyttärelleni hänen ylioppilaaksi pääsynsä johdosta.
Malli löytyi täältä. Malli on hieman työläämpi tehdä, mutta ainakin minä pidin sen tekemisestä.

Kortin tekeminen alkoi minulle tuttuun tapaan; malli oli selvillä, materiaalitkin melko tavalla, mutta värimaailma oli hukassa. Ehdolla oli useita kauniita papereita varastoistani, mutta mikään ei oikein tuntunut oikealta - kunnes kävimme ostamassa juhlamekon tyttärelle :)
Ja siitä se ajatus sitten lähti.
Korttiin päätynyt paperi oli loppujen lopuksi Graphic 45:a sarjasta Once Upon a Springtime collection " Butterfly kisses",
Nyt en sitten tiedä, onko tätä paperia enää saatavilla - minullakin nämä arkit ovat pyörineet laatikoissa varmaan parisen vuotta.
Tässä nyt sitten seuraavaksi kuvia tekemästäni kortista ja sen yksityiskohdista.


Koristeina käytin tuttuun tapaan paperiruusuja timanttikiekuraa, helminauhaa, organza-nauhaa, koristenauhaa...
Lyyra on Heidin korttipajan tuotantoa ja embossattu oikein kimaltavalla kohojauheella.




Kahdessa ylemmässä kuvassa näkyvät stanssatut kuviot ovat Sizzixin ja Spellbindersin.
Tekstileimat ovat Paperinauhan tekstileimasetistä.




Koristeissa oli myös puolihelminauhaa tarrataustalla.  Tätä kyseistä helminauhaa olen ostanut ainakin Kärkkäiseltä ja Prismasta.

Lopuksi voisin mainita, että jos joku innostuu tästä mallista, niin kaksipuoleista teippiä saa varata ihan reilusti; sitä kuluu tähän malliin paljon :)


- Ritva Vihreästä talosta