sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Sarjatyötä

Heinäkuu on varsinaista syntymäpäivien juhla-aikaa; heinäkuulle osuu peräti 8 syntymäpäivät lähipiirissäni ja lisäksi sitten muita syntymäpäivää viettäviä hieman kaukaisemmissa sukulaisissa on heissäkin useita.
Joten kuukausi on haasteellinen kortintekijälle - ja linjoistaan kiinni pitävälle; mansikkakakuilta kun ei voi välttyä :)

Ihan kaikkia tälle kuulle tekemiäni kortteja en täällä esittele, mutta tämän kolmen kortin sarjan ajattelin kanssanne jakaa. Minulle kun on suhteellisen vaikeaa tehdä sarjatyönä kortteja. Tällä kertaa se kuitenkin tapahtui suhteellisen kivuttomasti; kuitenkin kortit ovat yksilöllisiä vaikka paljon on samaakin.Sarjatyön mahdollisti se, että minulla oli valmiiksi leimattuna ja väritettynä (Distress ink + säiliösivellin) sekä 
tällä taustaleimalla tehdyt pohjat. Olin tehnyt pohjat yo-kutsuja varten, mutta en koskaan ehtinyt niitä tehdä valmiiksi asti, saati lähettää.... ( kutsut meni nolosti tekstiviestinä, toim.huom.).
Jotain hyötyä kuitenkin ahkeroimisestani oli, koska sain idean käyttää näitä taustoja syntymäpäiväkortteihin, jotka piti saada nopeasti valmiiksi. 
Aikataulusta johtuen korteissa ei ole muutenkaan mitään erikoista; mutta tässä kaikki kortit vielä yksitellen.
Tätä sarjatyötä helpotti myös se. että minulta löytyi valmiina kaikki stanssatut kuviot valmiina; eli Marianne Designin perhonen ja Spellbindersin soikea kuvio.Myöskin  origami-tekniikalla tehty mekko oli valmiina.
Enää vain tarvitsi katsella väreihin sopivat koristeet eli pitsiä, kukkasia, puolihelminauhaa  sekä leimailla onnittelutekstit . 

Yksityiskohta ensimmäisestä kortista


Lähikuva color me-paperista origami-tekniikalla tehdystä mekosta. Mekko sai koristuksekseen pitsiä ja puolihelminauhaa.

Mekon tekemiseen löysin mallin Youtubesta. Youtubessa on useita muitakin vastaavia ohjeita, jotka löytyvät haulla "origami dress". Mekko on helppo ja hauska tehdä.

Tähän Marianne Designin perhoseen olen erityisen ihastunut; liian harvoin sitä kuitenkin tulee käytettyä.
Lisäsin perhoseen hieman myös Sticklesin Stardust -kimalleliimaa.


Näin sain jopa minäkin sarjatyönä kolme korttia aikaiseksi; kuitenkin jokainen kortti on selkeästi erilainen, mikä on minulle tärkeää.

Mukavaa päivän jatkoa toivottelee


Ritva Vihreästä talosta


4 kommenttia:

 1. Voi ei, aivan ihania, ja kaikista ihanin on tuo mekko -kortti! Tuota pitäisi itsekin kokeilla vielä :)Ihanaa sinistä :)

  VastaaPoista
 2. Tehokasta ja kaunista :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos kun kommentoit blogissani,niin minäkin osasin tulla tänne:)
  Aivan ihania kortteja teet!!Tuo mekko-kortti erityisesti jäi erilaisuudellaan mieleen.Tulen varmasti toistekin ihailemaan aikaansaannoksiasi ja liityin lukijaksesikin.
  Ihania aurinkoisia kesäpäiviä sinulle!!

  VastaaPoista
 4. Ihanaa!!! Siis todella ihanaa, että olet vihdoin ryhtynyt pitämään blogia ja niin kauniita kortteja olet heti julkaissut!! Tuo mekkokortti on todellinen kaunotar! Kiitos mieltä lämmittävistä sanoistasi minun blogissani :) Arvostan niitä kovasti :)

  VastaaPoista