torstai 3. lokakuuta 2013

Ensimmäinen joulukortti

Olen kokenut leimakuvien värittämisen haasteelliseksi; en ole koskaan ollut hyvä kuvaamataidossa tai missään sitä sivuavassa. Niinpä olen yrittänyt etsiä värejä ja väritystyyliä, joka istuisi minulle.
Distress Inkeillä säiliösiveltimen kanssa pääsin jo aika lähelle. Mutta ihan täysin tyytyväinen en siihenkään jälkeen omalla kohdallani ollut -kriittinenkö? Kenties  :)
Viime viikolla sitten tuli vastaan Coloursoft-väreistä tarjous,jota ei voinut vastustaa, vaikka kokemusta väreistä ei ollutkaan.
Pakkaus, jonka hankin, olikin ihan hyvä startti-setti; 30 väriä, blender, burnisher,paperistumppi ym.

Etukäteen tutustuin värien ominaisuuksiin kyselemällä muilta askartelijoilta kokemuksia näistä kynistä. Aika moni tuntui näilläkin värittävän - jos ei kokonaan, niin muiden tekniikoiden ohessa.
Osa  tuntui käyttävän värien blendaamiseen värien omaa blenderiä, mutta oli myös heitä jotka vannoivat tuoksuttoman tärpätin ja paperistumpin yhdistelmään.

Niinpä testailin itsekin kumpaakin tapaa.
Tulin siihen johtopäätökseen ainakin omalla kohdalla, että myös paperin laadulla, jolle leimakuvat värittää, on merkitystä. Itse väritin  Cansonin Dessin blanc-paperille ja leimasin kuvan Versafinella.

Itse kokeilin ensin värien omaa blenderiä, joka toimi ihan hyvin. Sitten testasin tärpättiä ja stumppia  - ja innostuin... värit levisivät pehmeästi ja helposti.

Olen hankkinut tässä kortissa käyttämäni Lily of the valleyn leiman "Christmas candle" jonkin askartelukokoontumisen yhteydessä olleelta askartelutarvike-kirppikseltä.Eikö olekin suloinen? Niin kuin kaikki Lily of the valleyn leimat :) Korttipohjan tein itse valkoisesta kartongista; kuviopaperi on  Maja Designin Vintage Winter-sarjan Christmas carols-paperia. Käytin saman paperin kumpaakin puolta - kehystin punaisella kartongilla.
Koristeina on Vivigaden punaisia puolihelmiä, organzanauhaa, hedenippuja, punavalkoista puotinarua ja hopeanvärisiä pieniä kulkusia. Tehosteena leimakuvassa käytin Snow Writeria (sitä glitter-versiota)
Kartonkien reunat ressasin ja inkkasin Distress Inkin Vintage Photolla. "Jouluiloa"-teksti on Karita Vainion suunnittelemasta tekstileimasetistä.


Lähikuvaa koristeista, joissa ei nyt olekaan helminauhaa -yllätys yllätys ;)


Tässä sitten kortti kokonaisuudessaan. Syksyn ensimmäinen joulukorttini...Tarvikkeet ovat vanhaa varastoa,lukuun ottamatta noita värejä ja Snow writeria (glitter-versio) jonka, tilasin aiemmin tänä syksynä Heidin korttipajasta.

Tästä se alkaa joulun odotus ja siihen valmistautuminen, vaikka lumesta ei vielä ole tietoakaan...

Mukavaa viikon jatkoa toivottelee

Ritva Vihreästä talosta
10 kommenttia:

 1. Aivan ihana kortti :D ihan selkeesti värittäminen on sun juttu :D Jään innolla odottamaan seuraavaa korttia.

  Koristeet ja paperit on hyvin valittu tukemaan kuvaa ja sinä käytettyjä värejä. Ei voi kuin huokailla ja ihailla kättesi jälkiä.

  VastaaPoista
 2. Siis I-H-A-N-A :) Olen ihan myyty :D

  Heidi Korttipajasta

  VastaaPoista
 3. Ihastuttava kortti!Minäkin tykkään tästä leimasta tosi paljon,kuten muistakin Lilin leimoista.Tuo käyttämäsi ruutupaperi on aivan ihanaa myös.Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Voi kuinka hurmaava kortti! Ihanasti väritetty ja tuo koristerykelmä on aivan täydellinen!

  Oli ihana törmätä sinuun eilen <3 Kiitos kun tulit etsimään minut käsiisi, harmi vain kun olin niin kiireinen, että en ehtinyt kunnolla keskittyä jutteluun :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitään hätää... sinä olit siellä töissä ja itse tulin "häiriköimään" ...mutta totta on että olisi kiva jutella enemmänkin ja ihan rauhassa :)

   Poista
 5. Ihana kortti!!
  -Jaana

  VastaaPoista
 6. Tosi kaunis kortti! Jään odottamaan jatkoa ;o)
  Ja muuten, paperinlaadulla on ihan ratkaiseva merkitys näissä värityshommeleissa. Monia ehkä joutuu testaamaan ja joka tekniikalle omansa, mutta kyllä se paras paperi sieltä löytyy...

  VastaaPoista
 7. Todella ihana. Mukavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista