lauantai 11. tammikuuta 2014

Mixed mediaa minun tavallani

Tämä vuosi näyttää lähtevän vauhdilla liikkeelle - ainakin mitä tulee askarteluihin :)
Tällä kertaa esittelen teille itselleni uuden aluevaltauksen...minun versioni mixed mediasta olkaa hyvät !

Olen jo jonkin aikaa ihastellut muiden upeita töitä niin Pinterestissä kuin blogeissa. Viimeinen "naula" tähän minun mixed media-arkkuuni oli uudessa Paperilla-lehdessä olleet artikkelit ja mm. tämä Karita Vainion youtube-video mixed mediasta.

Kävin Heinikassa aiemmin tällä viikolla ja sieltä tarttui mukaani vihdoin kaikenlaista mixed mediaan soveltuvaa - mm. Modpodgea vastaavaa ainetta, pikkuinen pullo gessoa kokeilemista varten, ja maski.
Canvas-taustan olin hankkinut jo vuosia sitten -ties mitä tarkoitusta varten :) Kokoa tällä työllä  on 20 cm x 20 cm.

Olin myös aiemmin tilannut Stempelgleden Maribel-leiman Heiniltä ja sain sen vihdoin itselleni. Ja siitä se sitten lähti...inspiraatio. Pinterestissä vähän aikaa pyörittyäni totesin että mixed mediaa voi tehdä myös hempeämmillä väreillä ja sehän vain minulle sopii :)


Tästä kaikki lähti ; Stempelgledenin ihana Maribel-leima, jonka leimasin Versafinen Vintage Sepia-sävyllä. Leimakuva itsessään on jo todella upea ihan semmoisenaan - toivottavasti teen tällä elämäni ensimmäisellä mixed media-työlläni sille kunniaa.


Pohjan tälle työlle tein samalla tavalla kuin Karita videolla; silppulaatikosta sopivia papereita sommittelemalla ja liimaamalla canvasiin. Minun tapauksessani silput olivat vanhempia Maja Designin ja Pion Designin papereiden silppuja - väreiltään ruskeaa ja sinistä.

Jälleen seurasin videon ohjeita ja sotkin kauniit paperit valkoisella,sinisellä ja ruskealla akryylimaalilla - ensin kauhistuin että mitä minä menin tekemään, pilalle meni. Vaan aikani sotkettua ja valkoista lisäämällä,alkoikin pohja näyttää silmissäni hyvältä.

Kuivamisen aikana kaivoin esille kaikkea mahdollista ja mahdotonta koristetta ja materiaalia, jota voisin liittää työhöni. Vastaan tuli kuvassa näkyvä metallinen pieni kehys... kehys vain oli mielestäni täysin väärän metallin sävyinen. Otin siis siveltimen ja valkoista akryylimaalia tarkoituksena tehdä kehyksestä valkoinen...
Senhän tietää kuinka siinä kävi: metallin väri näkyi valkoisen läpi vaikka lisäsin maalikerroksia useita.
Siispä gessoa päälle... eipä oikein vieläkään ole sopiva... ruskeaa akryylimaalia päälle (ja luonnollisesti kuivaaminen aina välissä)...Pikku hiljaa alkoi kehys näyttää sille miltä pitikin, mutta vielä jotain pientä säätöä se kaipasi. Kaivoin esille tämän Kruununjalokiven nettikaupasta aiemmin muuta tarkoitusta varten tilaamani kynän (tosin en ole ihan varma onko käyttämäni juuri kuvan sävy, mutta muuten on kyse juuri samasta tuotteesta).
Kynällä sitten sipaisin aina sinne tänne  ja kehys alkoi näyttää mieleiseltäni; sopivan vanhalta, jopa ruosteiselta. Ihan lopussa sitten kun en osannut lopettaa sotkemista, sipaisin sormen päällä pikkuisen Inka Gold:in Platin sävyä kehykseen ja myös itse pohjaan.Tässä näkyy koristeita , joita kaivelin kätköistäni; organza-kukka on ostettu aikoja sitten paikallisesta kangaskaupasta; liimasin siihen kuumaliimalla helmiäisen koristenapin,joka on sitten taas jostain ihan muualta hankittu.Toisen yläreunan koristuksia...tässä näkyy hieman tuota InkaGoldin platin -sävyn hohdetta.Yksityiskohtia koristeista,joita käytin... varmasti aika tavalla samaa tyyliä kuin tekemissäni korteissa :)


Tässä sitten kokonaisuudessaan tämä ensimmäinen mixed media-työni...
Pohjaan leimasin koristuksia Versafinella myös tämän  Stempelgledenin setin leimoilla.

Lopuksi vielä kuva käyttämistäni tehoste- ym. aineista:


Siinä kaikki tällä kertaa.
Oli erittäin terapeuttista tehdä tätä työtä... tuo sotkeminen varsinkin tuntui mukavalta.
Voi olla, että teen mixed mediaa  jatkossakin :)


Rentouttavaa viikonloppua toivottelee

Ritva Vihreästä talosta

1 kommentti:

  1. Tosi ihana mixed media taulu, hienoa nähdä välillä vähän herkempiä ja romanttisia tuollaisella tehkniikalla tehtyjä juttuja.
    Olet tosissaan onnistunu.

    VastaaPoista