keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Ja vielä yksi lyhty :)

Tässä vielä esittelyyn yksi lyhty :)
Kun olen  värkkäillyt lyhtyjä, aina on uusi visio ollut jo nurkan takana odottamassa.

Tämän lyhdyn idea ja visio tuli mieheni toteamuksesta, että kun vielä saisi ulos sopivan lyhdyn.

En tosin ole vakuuttunut ollenkaan että tämäkään lyhty sopii ulkokäyttöön - mutta tässä on nyt enemmän sitä ulkolyhdyn tunnelmaa.



Olin miettinyt erilaisia folio/metallikartonkeja tai jotain vastaavaa, josta alkaa toteuttaa tätä visiota. Eihän niitä sellaisia materiaaleja silloin mistään löydy, kun olisi tarve.
Mieli kuitenkin askarteli aiheen parissa ja kun täällä netin ihmeellisessä maailmassa tuli vastaan mm. tuunattuja salkkuja, kortteja ym. joissa oli käytetty rakennuksilta tuttua alumiiniteippiä, niin siitä se idea sitten lähti.

Nimittäin.
Marssin Kärkkäisen remonttiosastolle alumiiniteippiä ostamaan. Kotona en tahtonut malttaa odottaa että saan rauhassa visiotani kokeilla ja testata.
Aluksi päällystin kartonkia tällä teipillä, leikkasin sopivat palaset, kohokuvioin Cuttiksellani ja Sizzixsin kohokuviointitaskulla. Loppu olikin sitten tuttua edellisistä lyhdyistä; sillä erotuksella, että tein tästä lyhdystä pienemmän enkä käyttänyt tässä edellisistä lyhdyistä tuttua ikkuna-stanssia vaan stanssasin lyhdyn "ikkunat"Spellbindersin Labels four-setin  stanssilla.


Lyhdyn yläosan, jossa ripa on kiinni, kohokuvioin Simply Cards & papercraft -lehden kylkiäissetissä tulleella Spellbindersin  kapealla kohokuviotaskulla.



Koristeet tein Marianne Designin stanssisetillä LR0245 (Twigs, hento oksa), samalla tekniikalla kuin edellä; teippiä kartonkiin ( näihin laitoin teippiä molemmin puolin) ja stanssasin. Koristeiden  halusin kuitenkin nousevan esille, joten käsittelin  koristeet (oksat) Versamarkin vesileimakynällä ja ripottelin päälle Wow:n  Sparkling snow-kohojauhetta ja embossasin kuumailmapuhaltimella.





Seuraavaksi piti tietysti saada koristeet kiinnitettyä lyhtyyn ja siinäpä se sitten meinasikin tulla tenkkapoo :)
Kokeilin kuumaliimaa, Glossy Accentsia ...ei toiminut. Viimeisenä konstina sitten otin esille voimateipin... ja se toimi!
Viimeistelin oksat punaisilla tarra-helmenpuolikkailla.



Lopuksi vielä led-tuikku sisään valaisemaan... ja niin on metallinhohtoinen lyhtykin saatu käyttöön :)



Kyllä tästäkin vain talvinen,jopa jouluinen lyhty tuli... 

Enää en uskalla sanoa,että viimeinen lyhty... visioita kun vilisee mielessä vaikka kuinka.
Vaan jos nyt välillä yrittäisi keskittyä johonkin muuhunkin askarteluun :)

Mukavaa lokakuun alkua toivottaa

Ritva Vihreästä talosta

2 kommenttia:

  1. OMG kuinka ihana!

    VastaaPoista
  2. OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOH!!!!!!!!! Kerrassaan mahtava lyhty <3. Sopisi meillekin, kun kissojen takia oikeita kynttilöitä ei voi joka paikassa polttaa.

    VastaaPoista