keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Stampscapesilla taiteiltua

Ihastuin -suorastaan rakastuin  Stampscapesin maisema-leimoihin nähdessäni niillä tehtyjä kortteja.
Kun vielä Heidin Korttipajaan niitä saatiin myyntiin myös tänne Suomeen, niin hassustihan siinä sitten kävi :)

Oli kertakaikkiaan pakko hankkia näitä ihanuuksia itsellekin.
Ensimmäiset kortit näillä tein jo ennen joulua joulukorteiksi, mutta en ehtinyt niitä silloin kuvaamaan.Viimeisimpiä sitten juuri ja juuri ehdin kuvata ennen kuin menivät uusiin osoitteisiinsa.

Näitä on ihana tehdä mutta ainakin näin talviseen aikaan todella haastavaa kuvata... millään ei tahdo värisävyt toistua sellaisena kuin ne luonnossa ovat.

Tein kolme korttia samalla "sapluunalla" eli käytin juuri samoja leimoja; erot kortteihin tulivatkin sitten värityksistä.

Käytin tätä leimasettiä eli Nature sheet # 8 sekä muutamia  erikseen myytäviä  Stampscapesin leimoja.Tässä käytin pelkästään sinisen eri sävyjä. Maisema on leimattu    Adirondack Earthtones Dye Inkin sävyllä Denim.Paperi jolle tässä leimasin on käsittääkseni tätä paperia eli 4 cc:tä. Ainakin minulla on tuntuma että Adirondackin musteet toimivat tälle paperille paremmin.
Reunoille pyörittelin musteenlevittimellä samaa mustetta ja muistaakseni jotain sinisen sävyistä Distress Inkin mustetta.


Tässä on sitten taas ihan erilainen tunnelma. Maiseman leimasin maiseman Adirondack Brights sävyllä Pebble. Muuten käytin Distress Inkin sävyjä; Weathered wood, Iced spruce, Bundled sage,  Faded jeans ym. jos oikein muistan. Kivet saivat sävyä Distress Inkin Rusty hinge. Heinät edessä on leimattu Archival Inkin sävyllä Jet black.
Leimapaperina on tässä Cansonin Imagine Dessin blanc.


Tässä on leimattu maisema Archival Inkin Jet black-musteella. Väritykset on tehty muutoin samoilla sävyillä kuin edellisen kortissa. Leimapaperikin on sama kuin edellisessä kortissa.

Vaikka nämä julkaisuun nyt pääsivätkin, niin kyllä tässä saa harjoitella vielä ja kovasti että pääsee esimerkkikuvien tasoiseen väritykseen. Toki lopputukseen vaikuttaa käytetty paperi ja käytetyt musteet.

Mukavaa tammikuun loppua toivottelee

Ritva Vihreästä talosta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti