sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Syntymäpäiväkortti

Korttien tekeminen oli hetken aikaa tuskallisen tuntuista, mutta kun on pakko tehdä kortti tiettyä tarkoitusta varten, ei auta jäädä kovin pitkäksi aikaa miettimään ja haaveilemaan.

Liekö edellisen postauksen testaukset herättäneet taas kipinän vai mistä se löytyi - ehkä se lopullinen kipinä oli Graphic 45:n Secret Garden sarjan Beautiful Blooms-paperi.
Pyörittelin paperia käsissäni kerran jos toisenkin ja mietin että miten tätä hennoo mennä leikkaamaan...no rohkaisin mieleni ja leikkasin palasen joka sopii 15x15 cm korttipohjaan.
Ja taas mietin :)
Lähes huomaamattani olin ottanut sakset ja alkanut niillä ressata palasen reunoja. Siitä sitten luontevasti siirryinkin inkkaamaan reunat Distress Inkin Vintage Photolla.

Seuraava huomio olikin se, että yksi kulma paperista oli käpristynyt - mitäs sille voisi tehdä?
Niinpä sitten aloin kieputtaa paperia rullalle - ahaa, tämä näyttää aika kivalle.Aloin innostua :)
Seuraavaksi sitten leikkasin pienen pienen palasen, jonka sovitin käperretyn kulman alle. Se oli siinä sen paikka... liimasin palasen isompaan palaan kiinni.

No, entä sitten koristelut?
Paperi on niin kaunis itsessään, että tuntuu ettei se kaipaa oikein mitään koristuksekseen, mutta kun olen käynyt katsomassa mm. täällä, niin huomaa, että koristeitakin voi käyttää ja aika runsaastikin. Toki on makuasia, käyttääkö vai ei. Nyt sitten itse päädyin käyttämään koristeita :)

Ja tässä on tulos ...Ensin asettelin valkoisen pienen kakkupaperin keskelle...ja sen jälkeen olikin tuskainen miettiminen taas kerran, että mitä muuta.


Kukkia tietenkin, mutta minkä värisiä... kukkavarastoni ovat melko vajavaiset, mutta niin sieltä vain löytyivät nuo kaksi herkän sävyn ruusua, joille sitten oli etsittävä vielä seuraa. Kokeilin kirkasta oranssia  -ihan totta!! - eikä sekään ehkä olisi ollut hullumpi vaihtoehto, mutta yön yli mietittyäni,päädyin tuohon luonnonvalkoiseen ruusuun. Lisäksi tietysti helminauhaa -yllätys, yllätys - ja noita toisia helmikoristeita, samoin kuin kukkavarsia kieputettuina...ja alaosaan kartonkileike Heidin Korttipajasta.


Tässä kuvassa näkyy tuo yläreunassa oleva rullaus.Toiseen reunaan sitten laitoin Priman "Say it in studs" kiekurakoristeen vintage-metallin värisenä. Tuo kiekura on aika isokokoinen, joten siitä voi leikata sopivan kokoisia koristeita. Nappasin samasta koristeesta yhden tuommoisen "napin" tuonne yläkulmaan.


Tässä kuvassa näkyy Heinikasta ostamani pieni linturiipus, jonka asettelin kiekuran jatkoksi.


Lopuksi sitten liimasin myös kortin takakanteen tuota ihanaa paperia, leimailin Onnea-tekstin ja asettelin sen luonnon valkoisen pitsin päälle. Siinäpä se sitten olikin - tämä taas kerran ihan erityiselle ihmiselle menevä korttini :)


Mukavaa sunnuntaipäivää  toivottelee

Ritva Vihreästä talosta6 kommenttia:

 1. Kaunis, taas kerran! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mietin vain taas itsekseni, että onko kortissa liikaa kaikkea ??

   Poista
 2. Oih miten kaunis! Mistä tuollaisia, valkoisia helmikoristeita saa? Ei siis tuota tavallista helminauhaa jota on myös tuossa, eikä tuota liimattavaa juttua vaan nuo jotka niin kauniisti sojottavat tuolta kukkien lomasta ylöspäin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyseessä on tämä Heinikasta ostettu koriste: http://www.heinikka.fi/product/10749/helmikoriste-nippu/ Siitä olen sitten aina leikannut/katkaissut sopivan mittäisen pätkän :)

   Poista
 3. Aivan ihana kortti.ei noin kaunista paperia kanata peittää ja upeesti toi onkin sommitelti.

  VastaaPoista